Próbaszövetek - avagy a hibáink is fontosak
Megosztás
Szeretném megnyugtatni a kedélyeket, nem kezdek gasztroblog írásba.

Ámde ma reggel, a szokásos tojássütésem közben megláttam előbb a textiljeim, utána pedig ezt a blog bejegyzést.
Az előbbit fejemen kívül, az utóbbit fejemen belül.
Mi teszi különlegessé ezeket a konyhai rongyokat?
Semmi. Próbaszövések, amin különféle alapanyagok, struktúrák, szálsűrűségek együttműködését, használhatóságát teszteltem. Azaz, hát folyamatosan tesztelem.
Sőt, tulajdonképpen selejtek, mert mindegyikben láttam valami apró hibát, ami miatt még mintadarabként sem tartottam megmutathatónak szövőfoglalkozásaimon.
Hogyan, úgy gondoljátok maximalista lennék? Én?? Áááá, dehogy.
Mi teszi különlegessé ezeket a konyhai rongyokat?

Az idő. Amit az elkészítésükre szántam. Az idő, amióta használjuk.
A sajátkezű alkotás. Az egyediségük.
A funkcióhoz választott minőségi alapanyaguk és tartósságuk.
A hibáik, amivel hozzásegítettek, hogy következőleg jobban csináljam.
A legkülönlegesebb mégis az öröm, amikor használom őket.
Mert ezeket m u s z á j használni, arra születnek. Éppen úgy, mint a már hibátlan társaikat. Mert nem a sublótfióknak, vagy egy különleges, talán soha el nem érkező ünnepi alkalomra születnek. Ezt én mondom, a Főmókus, higgyetek kérlek nekem.
És ígérem, hogy amikor csak, ahányszor csak, annyiszor fogtok örömmel emlékezni arra, hogy valami különlegeset alkottatok. Foltos lesz? Nagy kaland, bírja a mosást. Ráadásul már a tudás is a tiétek, bármikor képesek lesztek újabbakat szőni.
Ha ráébredtetek, hogy nem élhettek saját kéziszövött textiljeitek nélkül a konyhában, akkor nagyon jó hírem van a számotokra, tudok segíteni! :)
Szeretettel várlak benneteket egyéni vagy csoportos szövőfoglalkozásaimon.
Ági