MintaMókus Szövöde

"Álmodtam egy szövőműhelyről.
És abba a műhelybe beleálmodtam a számomra fontos embereket, textileket, színes fonalakat és persze szövőszékeket. Sokféle szövőszéket.

Idővel az álom annyira életszerű, a kép olyan éles lett, hogy már nem tudtam - és igazából nem is akartam kiverni a fejemből."

A szövöde

Így született A Hely.  

Elsősorban SZÖVÖDE. Számos különféle honi és távolföldi szövőszékkel: vannak merevnyüstös asztali és finom kelme szövésre alkalmas takács szövőszékeink, van, ami 8 nyüstjével és kézi felvethetőségével igazi ínyencség lehet a már gyakorló szövőknek. Van szőnyeghez és van sálhoz, és vannak keretek, szád- és karmanytúfák, és vetélőink és csévék és motollánk is akadnak… szinte kánaán. 

Szívesen látlak műhelyünkben, ha először próbálnád ki a több évezredes múlttal rendelkező kéziszövést. Örömmel megismertetem veled a szövőszékek használatát, a színek, minták, felvetések kiválasztásának alapvető szabályait, segítek, hogy elkészítsd első saját szövésű textiled.

Várlak akkor is, ha már gyakorlott szövő vagy, és keresed azt a helyet, ahol nívós szövőszékek között válogatva találhatod meg a stílusodnak, elképzelésednek, céljaidnak leginkább megfelelő eszközt vagy felvetést. 

Szőni jó.
Varázslat.
Olyan csoda, ami garantáltan kiragad a hétköznapok körforgásából, meditatív és energiával tölt fel.
Egyszerre a rend és a szabad alkotás művészete.

Örömmel mutatom meg mindazt, amiért én beleszerettem, amit én tanultam/tanulok és tudok. Ha kéred,  kísérőd leszek azon az úton, ahol gyönyörű színes motringokból a saját kezed által egyedi kelme, ruha- és táskaszövetek, vagy éppen függöny, esetleg más lakástextil születhet…  És az is könnyen megeshet, hogy egy-egy műhelynap végén a kész munkád kezedben tartva, magadat is kicsit máshogy látod majd.

Szeretettel,

Dénes Ági,  takács, szövő szakoktató 

Kóstoló a szövödében készült darabokból

Praktikus tudnivalók látogatás tervezésekor

Látogatásod nyitvatartási időben bármikor örömmel fogadjuk, szövéshez ugyanakkor előzetes időpont foglalás szükséges. Ezzel elsősorban a nálunk alkotók nyugalmát szeretnék biztosítani, illetve így tudjuk lehetővé tenni, hogy mindenki a vágyott felvetésben dolgozhasson.
Ha szőni szeretnél, kérjük olvasd el műhelyrendünket és csak abban az esetben jelentkezz be, ha azt elfogadod és  itt tartózkodásod alatt betartod.

Elérhetőségeink a Kapcsolat menüpont alatt találod. Műhelyidőben lehetséges, hogy nem tudunk gyorsan válaszolni, de amint lehetőségünk van rá, visszajelzünk. Ez számodra is biztosítéka annak, hogy amikor nálunk vagy a figyelmem elsősorban feléd irányul.

Nincs buta kérdés, és legjobb tudásom szerint igyekszem mindenre felelni. A szövésben az is jó, hogy szinte minden hibát ki lehet javítani. Lazíts, élvezd, gyönyörködj. A többi majd alakul.

Igyekszünk a szövés lehetőségét széles körök számára elérhetővé tenni. Ezért a műhelyidő kérésnél választhatsz, önállóan szeretnél szőni vagy szakmai támogatással. Minimális bérleti idő nettó 3 óra, ezalatt már értelmezhető darabok készülhetnek.

További részleteket az Egyéb Tudnivalók alatt találhatóak.

Szeretettel várunk a MintaMókus  Szövödében,

Ági