Szövöde műhelyrend

MintaMókus Szövöde, galéria képe szövőszékekkel

Köszöntelek a szövőműhelyben, örülök, hogy úgy döntöttél velem fogsz tanulni!

Kérlek mielőtt egyéni vagy csoportos szövőfoglalkozásra érkezel, olvasd végig a műhelyrendet.

A fontos dolgok:

1. Nincs buta kérdés.
Kérdezz és válaszolok, amire csak tudok, mutatom, amit csak tudok. 

2. Ne szóld le, ne bántsd se magad se a munkádat. Kérlek.
Nem vagy ügyetlen, tuti, hogy nem. A MintaMókusban az önmarcang/lekicsinylés adózik, a Rehab csetreszbe befizetendően, 10 Ft-ról induló alapon. Halmazati elkövetés esetén a penitencia duplázódik, de új nap, tiszta lap. Nem viccelek. 

3. A szövödében egyedül a rovar fóbia tolerálható, de az is csak azért, mert LEHET, hogy én érintett vagyok.

4. Ide alkotni érkezünk, kérlek az út, az otthon, az ország, a világ drámáit amennyire csak tudod, hagyd kint kérlek.

5. Gondolom, azt sem kell külön kérnem, hogy hang és képfelvételt csak az érintettek ELŐZETES beleegyezésével készíts, és kérlek (ilyen világ ez na), hogy az itt készült és social mediaban megosztott fotókon jelöld meg a MintaMókust. Köszönöm.

A praktikumok:

1. A műhely eszközeit, alapanyagait kérlek oda tedd vissza, ahonnan elvetted. Ha valaminek nem vagy biztos a helyében, inkább kérdezz, vagy hagyd elől valamelyik asztalon, majd én elpakolom. 

2. Szálszakadásnál kérlek mindig szólj, még ha egyedül is képes lennél megoldani. Az esetlegesen rosszul visszafűzött szál neked és az utánad következőknek is gondot okozhat. Hát még nekem.

3. Kérlek a lábítós szövőszékeken csak cipő nélkül szőjj.

4. A kézi orsózót, ha már ismered hogyan, nyugodtan használhatod, a gépi egy tornádó, azt hagyd meg inkább nekem, szólj és szívesen segítek/segítünk a csévék előkészítésben.

Ésatöbbi:

Mindkét műhely szigorúan nem dohányzó hely.

Soha, senkit nem állítottam még fel szövőszéke mellől mert letelt az idő. Lazíts, élvezd amit csinálsz, és fókuszálj az alkotásra, ahelyett, hogy az órát néznéd.

Kérlek tartsd tiszteletben az én időmet is, és ha lefoglalt időpontod van, azt ne sorold más program mögé.

Kérlek, ha beteg vagy, esetleg úgy érzed bujkálhat benned valami, maradj otthon. A legfoglalt egyéni időpontodat ilyen esetben egy alkalommal módosítani tudjuk. Egyeztessünk telefonon, e-mailben.

A konyharészben mindent megtalálsz, amire szünetben, ebédidőben szükséged lehet. Nyugodtan vedd ki a szekrényből a szükséges evőeszközt, tányért, poharat, és ha már nincs szükséged rá, kérlek mosd el magad után. Melegíteni mikróban lehet, hűtő rendelkezésre áll. 

Bocsánat, de fontos az is, hogy a wc-be toalettpapíron kívül ne dobj semmit, szűk a cső, csúnyán dugul. A kézmosónál találsz kukát. És erről jut eszembe, mindkét műhelyben szelektíven igyekszem gyűjteni a hulladékot. Köszönöm, ha ebben odafigyeléseddel te is segítesz.  

Köszönöm, közös együttlétünk nyugalomteljes öröme érdekében (is) az együttműködésed! Örömteli szövést kívánok,

Dénes Ági